BlogCo je Real deal?
24. 4. 2024

Co je Real deal?

Je důležité, abychom přistupovali k Zelené dohodě s rozumem a pragmatismem.

Chceme zajistit, aby byla dohoda dobře promyšlená a respektovala ekonomické, sociální a společenské dění. Nesmíme zapomínat, že klimatické změny jsou skutečné - stačí se podívat ven. Opravdu není normální, aby na začátku dubna bylo venku třicet stupňů. V zimě jsme byli bez sněhu, v létě bez vody ve studních a po zbytek roku nám lesy ničil kůrovec.

Musíme jednat a pustit se do práce na bojích s dopady a příčinou klimatických změn. Současně se ale musíme postarat o to, že tyto změny budou proveditelné a neohrozí naši stabilitu. Je důležité, aby se z Green Dealu stal Real Deal, který bude přizpůsoben konkrétním potřebám jednotlivých regionů a bude podporovat ekonomický rozvoj a inovace.

Pokud máme zaručit lepší budoucnost pro naše děti, musíme se postavit klimatickým změnám s odpovědností. Nestačí říkat ne, ale aktivně usilovat o revizi a nová rozumná řešení, která zvýší kvalitu života, dají generaci našich dětí šanci a mohou být i hnacím motorem pro růst Evropy.

Více z dění ze Stanu

Výjezd
14. 5. 2024
U nás víte, koho volíte
Po včerejším dni na kontaktní kampani a debatě v Roztokách dnes mířím do Semil a hlavně na Debatu bez cenzury do Liberce. Uvidíme se?
9. 5. 2024
DEN EVROPY!
Připomínáme si, proč vlastně máme EU. Západní Evropa se začala integrovat v 50. letech, aby dosáhla trvalého míru a vytvořila přívětivé prostředí pro demokracii a lidská …
6. 5. 2024
Vyjádření k “predátorským časopisům”
Zbývá pár týdnů do evropských voleb, kampaň začíná nabírat obrátky. Dostala se ke mně informace, že se už na všech frontách hledá něco na Nerudovou. Čekala jsem, co …
1. 5. 2024
20 let v Evropské unii
Slavíme 20 let v EU. Co pro mě definuje Evropanství a jakých bylo mých osobních 20 let v EU?